Prvi teden

od 4.7. do 12.7.2015

Sobota 4.7.2015

Otvoritev z PIAZZOLLEKY ob 20 uri

QUINTET PIAZZOLLEKY (bandoneon, violina, klavir, kitara, kontrabas)

Čutnost in erotika, tišina, žalost, brutalnost. Te in številne druge plati življenja je mogoče slišati v tangu, ko je občinstvo priča poteku zgodovine tanga na koncertih kvinteta mori. S strastjo Tanguerosa, balkanskim temperamentom in z občutnim ter prefinjenim pristopom izobraženih glasbenikov quinteta mori, Tango Nuevo in Tango Tipico dobita novo dimenzijo. V mnogih državah Evrope, v velikih koncertnih dvoranah, – kot tudi v klubih, od koder tango izvira, so dokazali njihov občutek za to glasbo ter visoko raven interpretacije, ki jih naredi edinstvene.

foto  fb   speaker

 

Zasedba:

 • Matjaž Balažic-Bandoneon
 • Matjaž Antončič – Violin
 • Davorin Mori – Piano
 • Timi Krajnc – Guitar
 • Rok Hozjan – Double bass

Nedelja 5.7.2015

Duo Borut Mori & Igmar Jenner ob 21 uri

DUO BORUT MORI (harmonika) IN IGMAR JENNER (violina)

S svojim pristopom do glasbe združujeta zvočne tradicije iz različnih koncev sveta, ter jim dodajata lasten, unikaten zvok. Tako glasba diha v posebnem sožitju različnih glasbenih zvrsti ter se spogleduje z jazzom in ethnom.

Tehnična dovršenost, melanholična umirjenost in uigranost glasbenikov, pa na koncertih ustvarijo popolno glasbeno doživetje. Leta 2009 sta posnela avtorsko zgoščenko z naslovom Perunika, za katero sta v letu 2010 prejela prestižno avstrijsko glasbeno nagrado Austrian World Music Award. Ta jima je odprla pot na različne koncertne odre in festivale. Med drugim sta bila povabljena k sodelovanju tudi na Accordion Festival na Dunaju, v Košice, Evropsko prestolnico kulture 2013 na Slovaškem, Glatt und Verkehrt festival v Kremsu, Jazzwerkstadt v Gradcu, Linzfest v Linzu, Festival Lent v Mariboru, Jazz and Snow festival v Gasteinu itd…

foto  fb   speaker 

Ponedeljek 6.7.2015

Jadranka Juras in Andrej Oder ob 21 uri

JADRANKA JURAS IN ANDREJ ODER – TADEJ HORVAT (klavir)

Andrej Oder je mladi tenorist, ki prihaja s Prevalj na Koroškem. S petjem se ukvarja že vrsto let. Pevsko znanje je pridobil v Moškem pevskem zboru Vres Prevalje in Akademskem pevskem zboru Tone Tomšič Univerze v Ljubljani. Sodeloval je s številnimi orkestri, inštrumentalnimi zasedbami in pel pod taktirko najrazličnejših svetovno priznanih dirigentov.Kot tenorist se je publiki predstavil že na številnih solističnih nastopih in recitalih, med vidnejše uspehe pa gotovo sodi zlata plaketa na regijskem tekmovanju in srebrna plaketa na državnem tekmovanju Temsig 2013. Lani je debitiral v operi Figarova svatba v vlogi Basilia.

Jadranka Juras (mezzosopran) je diplomirala iz jazzovskega petja na Univerzi za glasbo in odrsko umetnost v Grazu.Med samim študijem in po končanem študiju je posnela dve samostojni zgoščenki Anima in Sakura. Je redna gostja na številnih ploščah slovenskih glasbenikov.Leta 2012 je debitirala v vlogi Dido na odru SNG Ljubljana v operi “Dido in Enej”, ter na povabilo dirigenta Emmanuella Villaumea odšla na evropsko turnejo s Slovensko Filharmonijo in Komornim zborom. Poleti leta 2014 je na tekmovanju Prof.Dichler Wettbewerb na Dunaju prejela nagrado za najboljšo pevko, ter debitirala v operi Figarova svatba v vlogi Cherubina. Konec leta 2015 pa bo na povabilo National Moravian – Silesian Theatre debitirala v operi “Roberto Devereux” v vlogi Sare. (foto:Dejan Nikolič, arhiv Krater Media)

foto  fb   speaker 

Torek 7.7.2015

GORAN BOJČEVSKI QUINTET ob 21 uri

Posebno druženje celjskega virtuoza na klarinetu, Gorana Bojčevskega, ki je k sodelovanju povabil nekaj izmed najboljših umetnikov jazzovske glasbe pri nas. Izjemni pianist Erik Marenče, Miha Koren na kontra-basu in bas kitari, tolkalist Bojan Krhlanko, Tomaž Marčič na harmoniki in Goran Bojčevski na klarinetu predstavljajo vrh dovršenosti. Ko se posamezne energije zlijejo v eno samo, dobimo eno čisto posebno zgodbo, ki dokazuje, da je prepletanje raznih glasbenih zvrsti ne zgolj mogoče, ampak čarobno. GB Quintet izvaja predvsem avtorsko glasbo Bojčevskega in pa tudi balkanske standarde v etno-jazz preobleki.

foto  fb   speaker 

Sreda 8.7.2015

MONO KOMEDIJA ZAPORNIK 3.2.3. ob 21 uri PREDSTAVA ZAEADI BOLEZNI ODPOVEDANA

Spoštovane in spoštovani

Žal so nam sporočili, da Domen Valič 8.7.2015 zaradi zdravstvenih težav ne more nastopiti. Vendar pa so družinske in prijateljske vezi nekaj najpomembnejšega. Večer nam bo popestril avtor gledališke predstave Zapornik 3.2.3. Matej Mijatovič z odlično glasbeno zasedbo Radio Mondo.
Pridružil pa se mu bo tudi Domnov brat Vid Valič, ki bo večer začinil s svojim stand-up vložkom.
Vsem, ki ste karte za Zapornik 3.2.3. že kupili sporočamo, da jih lahko do srede 8.7.2015 do 21.00 ure zamenjate za kateri drugi dogodek ali pa vam vrnemo kupnino.
Vstopnina za dogodek 8.7.2015 ostaja 10€.
Skupina Radio Mondo izvaja avtorsko glasbo, ki bi jo lahko umestili v svojevrsten žanr, nekakšno mešanica folka, šansona in popa.
Veliko poudarka dajejo večglasnemu petju in svojemu liričnemu izražanju ter poslušalca z bogatimi besedili vabijo v njihov čarni svet neštetih zgodb.

Sodelujejo tudi z drugimi glasbenimi izvajalci, Nano Milčinski, Katarino Malo, Nežo Trobec … V duhu njihovij sodelovanj so nastale nekatere pesmi, ki so bile sprejete na največje glasbene festivale v Sloveniji (Festival Slovenske popevke, Festival

Melodije Morja in Sonca, Festival Slovenskega Šansona).

Matej Mijatović – vokal, kitara
Nino De Gleria – kontrabas
Jelena Ždrale – violina, vokal
Urban Grabenšek – klaviature, vokal
Rok Erjavec – Kitara, vokal
Krešimir Jadronja – tolkala, vokal

foto  fb   speaker 

Četrtek 9.7.2015

POMLADNE SANJE (BRINA VOGELNIK IN JANEZ DOVČ) ob 21 uri

Izjemna pevka s čistim glasom in prožnim izrazom, glasbenica, lutkarica in oblikovalka Brina Vogelnik in Janez Dovč, harmonikar, multiinstrumentalist, skladatelj in izjemen odrski in studijski glasbenik, sta združila moči.
“Brinine intimne, nežne, igrive in pozitivne pesmi v živo oživijo v novi obleki. Z zankanjem in nasnemavanjem njenega glasu in inštrumentov jih Dovč, izmenjujoč se na klaviaturah, harmoniki in kontrabasu, zapelje v nekoliko hipnotične vode.” Petra Tihole, Madina
“Kako sta Brina Vogelnik in Janez Dovč … narisala izjemen akustični koncert…Nekaj med pravljico, sanjami, sprehodom in carpe diem guganjem na gugalnici…Delujeta tako celovito in večno, pa sta na odru zgolj dva”
Jaša Lorenčič, Večer, 17.3.2014

Brina Vogelnik: vokal
Janez Dovč: harmonika, fender rhodes, kontrabas, zvočni učinki

foto  fb   speaker 

Petek 10.7.2015

NOREIA ob 21 uri

je štiričlanska zasedba izkušenih mladih glasbenikov, ki preigravajo tradicionalne irske, škotske in bretonske pesmi, a ne vedno na povsem tradicionalen način!

Repertoar zasedbe predstavljajo tako živahne instrumentalne skladbe kot tudi umirjene in malce zasanjane balade. Nikakor pa seveda ne gre brez standardnih, pivsko-veseljaških pesmi. Kombinacija irske živahnosti in keltske zasanjanosti vas zagotovo ne bo pustila hladnih!

Zasedbo Noreia sestavljajo:
Anej Ivanuša: irske piščali, galičanske dude, lesena flavta, vokal
Ana Novak: violina, vokal
Gašper Šinkovec: akustična kitara, harmonika, vokal
Staš Milovanovič: bodhran, tolkala, vokal
Stanči Škarja: kontrabas

V zadnjih treh letih delovanja je skupina Noreia zabeležila preko 200 nastopov. Poleg stalnega koncertiranja v pubih, kavarnah in pivnicah, se zasedba vedno pogosteje pojavlja tudi na festivalskih odrih, tako doma, kot v tujini. Za njimi je uspešna turneja po Irski (2012) ter gostovanja na Hrvaškem, v Italiji (2014) in na Češkem (2015). V letu 2014 je skupina posnela svoj prvi album z naslovom ‘Step it out!’, na katerem lahko slišimo tradicionalno irsko glasbo v avtorskih preoblekah.

foto  fb   speaker 

Sobota 11.7.2015

Zoran Predin Brez obale ob 21 uri

Kantavtorski koncert Zorana Predina z naslovom
BREZ OBALE bo predstavil nekaj čisto novih pesmi, ogrlico uspešnic, železni repertoar in še nekaj presenečenj skozi znane pesmi Zoranovih glasbenih kolegov iz YU.

foto  fb   speaker 

Nedelja 12.7.2015

QUINTET CONTRAST ob 21 uri

Uigrani trobilni kvintet Contrast preigrava klasiko na različne, zanimive načine in ji daje popolnoma novo preobleko.

Sestavljajo ga

 • Gregor Turk (solo trobentač SNGOpera Ljubljana),
 • Blaž Avbar (študent Akademije za glasbo),
 • Jože Rošer (solo hornist Slovenske filharmonije),
 • Žan Tkalec (pozavnist Slovenske filharmonije) in
 • Uroš Vegelj (profesor na glasbeni šoli Idrija).

  Njihov repertoar obsega skladbe od renesanse, baroka, romantike vse do ragtima in sodobne glasbe. Kvintet je na Tekmovanju mladih slovenskih glasbenikov TEMSIG 2013 osvojil zlato plaketo in prvo nagrado ter na mednarodnem tekmovanju Svirel 2014 postal absolutni zmagovalec v kategoriji komornih zasedb. Največji uspeh kvinteta je prva nagrada na mednarodnem tekmovanju Jan Koetsier v Münichnu 2014, kjer so za nagrado prejeli tudi snemanje za Bavarski radio.

  Člani zasedbe so se prvič zbrali leta 2012 in od takrat redno koncertirajo na številnih odrih po Sloveniji (Festival Lent, Festival Ljubljana, Imago SLoveniae, Glasbena mladina Slovenije).

foto  fb   speaker 

Sponzorji in podporniki festivala

Sponzorji festivala

     Staropramen ekolinetrade_logo cocktavita logo_starmedia nuk optika_feliks martini pteam