Drugi teden 2018

 

Ponedeljek 9.7.2018vstopnica 10€

Šanson kabare Grand Pok 21.00 uri
Virtuozni kabare

Vstopnina 10 €

Zasedba:

Anja Strajnar: vokal
Tomaž Lapajne Dekleva: performer
Nejc Škofic: piano
Marko Bratuš: režija

Povezave:
https://www.facebook.com/GrandPok/
http://www.anjuska.com/grandpok.html

fotofb

Grand Pok je virtuozni kabaret, ki ljudem ponuja pesmi iz muzikalov, izvedene v živo, glasba pa se ves čas prepleta tudi z igro. V tej glasbeni predstavi se torej med seboj prepletajo tako prvine kabareta in princip sodobnega klovnovskega gledališča kot glasba iz muzikalov, ki jo izvajajo vsi trije performerji. Besedila so deloma prevedena v slovenščino, kar je avtorski doprinos ekipe. Pevka Anja Strajnar, performer Tomaž Lapajne Dekleva ter pianist Nejc Škofic delujejo pod taktirko režiserja Marka Bratuše..

Monday, 9 July 2018
Chanson Cabaret – Grand pok, 21:00
What do you get when you mix music, theatre, and humour? A Grand pok concert, of course! The virtuoso quartet will leave you anything but indifferent. You will witness everything; from cabaret and modern clown theatre to music from different musicals partly translated into Slovenian. If you’d like to pamper your ears and exercise your abdominals, join us for this unique musical show.
šansoni (Chansons of the Night), Dajdamski portreti (The Givetake Portraits), Namesto rož (Instead of Flowers), and Pelin žena (The Sagebrush Woman). She will be performing songs with a broad spectrum of topics ranging from familial education and social customs all the way to moral norms – all neatly packed into humorous delivery.

Torek 10.7.2018  vstopnica 10€

Kantavtorski večer –  Jernej Dirnbek in Davor Klarič
ob 21.00 uri

Vstopnina 10 €

Z muziko o vinu in ljubezni (in o vsem, kar spada zraven …)

Ta glasbeni dogodek je svojevrsten preplet glasbe in besedil, začinjen s pristnim humorjem, kot ga poslušalci že poznajo iz glasbene delavnice skupine Mi2. Tokrat pa Jernej in Davor stopita še korak naprej in skladbam matične zasedbe dodata nekaj biserov, rojenih iz glasbeno-literarnega udejstvovanja onkraj železne zavese.

Jernej Dirnbek je bil med ustanovitelji glasbene skupine Mi2, v kateri poje in igra kitaro, je pa tudi avtor večine njenih uspešnic. Sicer ustvarja tudi za druge glasbene izvajalce, za televizijo in gledališče. Leta 2016 je izdal svoj prvi roman »Pevci pozabljenih pesmi«.

Davor Klarić je “polnokrvni” glasbenik, ki je doslej sodeloval s številnimi glasbenimi zasedbami in izvajalci, med drugimi so bili to Šank rock, Elevators, Magnifico, Vlado Kreslin, Laibach in Mi2. Kot studijski glasbenik je s slovenskimi in tujimi izvajalci posnel toliko skladb, da se jih vseh pri najboljši volji niti sam ne spomni več.

Tuesday, 10 July 2018
Singer-songwriters – Jernej Dirnbek and Davor Klarič, 21:00
(Of Wine and Love (and All that Goes with It))

Jernej Dirnbek is mostly known as the member and co-founder of the successful rock band Mi2. In this solo performance, he will lead us into an amazing literary-musical evening, serving us an interesting mixture of his music, literature, and a satirical novel, published in 2016 and titled Pevci pozabljenih pesmi (The Singers of Forgotten Songs). He will be accompanied by Davor Klarič.

 

Sreda 11.7.2018  vstopnica 10€

Gledališče v ATRIJU-Devetsto ob 21.00 uri

Vstopnina 10 €

Povezava:

fotofb

Ustvarjalci:

Kristjan Koželj

Predstava Devetsto je monodrama o genialnem džezovskem pianistu Dannyju Boodmanu T. D. Lemonu Devetstotem. Nastala je po besedilu italijanskega pisatelja, muzikologa in filozofa Alessandra Bariccaxa. V njej se predstavlja slovenski igralec Kristian Koželj, ki je član Igralskega studia bratov Vajevec in Združenja dramskih umetnikov Slovenije. Kot literarni ustvarjalec je Koželj sodeloval na mednarodnih festivalih doma in v tujini ter prejel nekaj vidnih nagrad in priznanj. Poezijo in eseje je med drugim objavil na portalih Poiesis in LUD Literatura ter v revijah Sodobnost, Poetikon, Mentor in Vpogled ter hrvaških revijah Poezija, Književnost uživo ter Artikulacije. Na prvem državnem prvenstvu v »slam« poeziji je jeseni 2016 postal državni podprvak, hkrati pa je pobudnik celjske »slam« pesniške scene in mentor srednješolskim pesnikom. Na odru monodrame se mu bo pridružil mlad celjski pianist Aljaž Šumej. Režiser in igralski mentor je Janez Vajevec.

Wednesday, 11 July 2018
Atrium Theatre –Devetsto (Nine Hundred), 21:00

The monodrama, written by Alessandro Baricco, an Italian writer, musicologist, and philosopher, is a story about a genius jazz pianist Danny Boodman T. D. Lemon 1900. This time, it will be performed by Kristjan Koželj, a member of the Igralski studio bratov Vajevec acting studio and a member of the Slovenian Association of Dramatic Artists. Throughout the show, you will get a glimpse into the life of an artist who doesn’t fit into the traditional lifestyle and is therefore always stuck between different worlds.

Četrtek 12.7.2018  vstopnica 10€

Glasba svetov Ira Roma ob 21.00 uri

Vstopnina 10 €

Zasedba:

Irina Guščina: vokal
Uroš Rakovec:kitara
Sašo Debelec: klarinet, kontrabas, saksofon,
Danijel bogataj : violina, kitara

Povezave:
https://www.facebook.com/pg/IRA.ROMA.si/about/?ref=page_internal

fotofb

Skupina Ira Roma se predstavlja z zanimivim repertoarjem originalnih ruskih skladb, ki jih odlično dopolnjujejo novi aranžmaji. Gre namreč za alternativen projekt na osnovi tipične meščanske glasbe ruski šanson 19. – 20. stoletja. Program vsebuje tudi avtorske skladbe v ruskem in slovenskem jeziku.
Irina Guščina je diplomirana umetnica ruske šole; diplomirala je iz študija režije na Akademiji umetnosti, zato ni presenetljivo, da je njena umetnost pod velikim vplivom gledališča in plesa. Sodelovala je v številnih projektih. V 23 letih umetniškega ustvarjanja v Sloveniji je imela že številne nastope. Nastopila je na festivalih LENT, Trnfest, Carniola in drugih poletnih kulturnih prireditvah po celi Sloveniji. Predstavila se je tudi na festivalu La Vie en Rose v Cankarjevem domu v Ljubljani.
Uroš Rakovec je že več let dejaven kot svobodni umetnik, ustvarja glasbo za gledališče, film in televizijo ter sodeluje z mnogimi vidnimi domačimi in tujimi glasbeniki. Doma in v tujini je znan po svoji izredni muzikalnosti. Je tehnično odličen in iznajdljiv glasbenik s prefinjenim občutkom za improvizacijo.
Sašo Debelec je znan kot izjemen multiinstrumentalist, ki nastopa s številnimi slovenskimi ter tujimi skupinami po Sloveniji in v tujini ter ustvarja vrhunsko zvočno sliko za nastope znanih glasbenikov in skupin.
Danijel Bogataj je mlad in nadarjen violinist in kitarist, ki sodeluje v različnih glasbenih projektih in zasedbah.

Thursday, 12 July 2018
Music of the Worlds – Mascara Quartet, 21:00
Ira Roma is a musical collective familiar to many festival stages. You might have spotted them at Lent, Trnfest, Carniola, and many other summer festivals and concerts all around Slovenia. The evening will be heavily influenced by Russian songs, chansons, and ballads, presenting the bourgeois music of the 19th and 20th centuries in an original interpretation.

Petek 13.7.2018  vstopnica 10€

Glas pri nas – Boštjan Nipič – Nipke ob 21.00 uri

Vstopnina 10 €

Boštjan Nipič – Nipke je član zasedbe »Dravle Records« in že dolga leta soustvarja slovensko hip hop dogajanje. Po prvencu “Nipke”, na katerem se nahaja tudi uspešnica “Všeč tko k je”, je s svojim prijateljem in producentom Damjanom Jovićem ustvaril še mnogo uspešnic; med drugim tudi skladbo “Noben me ne razume”, za katero je lansko leto od Akademije prejel Zlato piščal za skladbo leta. Z njegovimi vsebinami se lahko marsikdo poistoveti, saj so povzete iz njegovega preprostega vsakdana. Prav zato je postal zelo priljubljen med vsemi generacijam. Slišimo ga lahko v različnih zasedbah, bodisi ob spremljavi DJ-a ali pa z njegovo skupino Nipke & The Nipples.

Friday, 13 July 2018
Our Sound – Boštjan Nipič – Nipke, 21:00

Boštjan Nipič – Nipke, member of Dravle Records, winner of the 2016 Golden Flute award for song of the year 2016 and the frontman of Nipke & The Nipples, is best known for his hit songs Všeč tko k je (Like It as Is), Noben me ne razume (Nobody Gets Me), Bejba iz neta (Girl from the Net) and Dej se ustav (Just Take a Break). He is a musician who likes to share his personal experiences in a simple, yet melodic way.

Sobota 14.7.2018  vstopnica 10€

Sobotna posebna izdaja – Patetico ob 21.00 uri

Vstopnina 10 €

Zasedba:

Nika Perunović: vokal
Ciril Sem: bobni
Dejan Berden: klavir
Tadej Kampel: kontrabas

Povezave:
https://www.facebook.com/PATETICO/

fotofb

Patetico je slovenska jazz skupina iz Maribora, ki deluje že od leta 2003. Nika Perunović (vokal), Ciril Sem (bobni), Dejan Berden (klavir) in Tadej Kampl (kontrabas) izvajajo priredbe melodij svetovno znanih izvajalcev idejnega vodje Roka Vilčnika. Jazz skladbe s pridihom swinga in šansona so znane predvsem po glasovni interpretaciji vokalistke in besedilih, ki posegajo v področje patetike kot literarnega izraza.

Saturday, 14July 2018
Saturday Special – Patetico, 21:00

A combination of jazz, swing, chanson, and the unusual vocals of Nika Perunovič, accompanied by drums, piano, and contrabass: this is the recipe for an extraordinary musical experience by Patetico. Rok Vilčnik, the mastermind and songwriter of the group, is the one writing the lyrics for jazz adaptations of some of the world’s most famous performers, such as Marley, Waits, and Morrison.

Nedelja 15.7.2018  vstopnica 10€

Mladi ustvarjalci – Primož Križaj ob 21.00 uri
Vstop prost!

Zasedba:

Primož Križaj : vokal, kitara
Povezave:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100011791536062

fotofb

Primož Križaj je avtor, pevec in kitarist, ki se z glasbo ukvarja že od malega. Najprej se je glasbeno izpopolnjeval prek petja v različnih zborih, nato pa je zaključil še osnovno glasbeno šolo, smer petje. Sodeloval je v različnih glasbenih zasedbah, nastopal pa je tudi v dveh produkcijah Mestnega gledališča ljubljanskega in sicer v musicalih »Goslač na strehi« in »Čarovnice iz Eastwicka«. Po več kot desetih letih aktivnega ukvarjanja z glasbo sedaj stopa na samostojno glasbeno pot in se veseli, da bo na tokratnem koncertu predstavil avtorske pesmi, ki opisujejo življenje, ljubezen in zgodbe.

Pavel Čebašek – bobni
Jure Krafogel – bas
Tadej Hribernik – električna kitara
Luka Brnjić – Harmonika & Klaviature
Primož Križaj – vokal & kitara
 

Sunday, 15 July 2018
Young Talent Evening – Primož Križaj, 21:00

Primož Križaj is a very versatile artist who after several years in a band finally decided for an independent path. He will take you on a journey into his own world. In his relaxed style, he will tell you stories of love and life on this pleasant Sunday evening.

    


Sponzorji festivala

Staropramen      nuk  

Partnerji festivala