drugi teden 2019

Ponedeljek 8.7.2019      Nakup vstopnic

Šansoni – Jure Ivanušič ob 21.00 uri
Vstopnina 10 €

Zasedba:

 • Jure Ivanušič: vokal, klavir in interpret

Povezave:

Jure Ivanušič je vsestranski ustvarjalec, ki bo na tokratnem večeru vaša ušesa razvajal s svojimi šansoni. Ti mu predstavljajo simbiozo med njegovima dvema ljubeznima; teatrom in glasbo. Sam pravi, da je šanson zanj uglasbljena poezija in da je glasbenik tisti, ki prispeva besedilo, glasbo in interpretacijo. Tega se je naučil od največjih svetovnih šansonjerjev Brela, Brassensa in Ferreja.

Jure Ivanušič je skladatelj, igralec, režiser, šansonjer, pianist, pevec, humorist in tekstopisec. Na AGRFT je študiral dramsko igro, na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu pa klavir. Na slovenskih gledaliških odrih je ustvaril različne vloge, za katere je prejel najvišja priznanja tako doma kot v tujini. Z Vanesso Redgrave je nastopil na UNICEF-ovih koncertih v Londonu, Syracusi in Varšavi. Od leta 1992 redno koncertira z Radom Šerbedžijo po Evropi in svetu.

Prejel je številne nagrade; med drugim Borštnikovo nagrado, nagrado Združenja dramskih umetnikov Slovenije in Ježkovo nagrado. Prejel je Vikendov gong ustvarjalnosti in je štirikratni nagrajenec Festivala slovenskega šansona in Slovenske popevke.

 

Monday, 8 July 2019, at 21.00 ENTRANCE FEE: 10€
Chansons –  Jure Ivanušič

Jure Ivanušič is a versatile artist who will pamper your ears with his chansons this evening. They represent for him a symbiosis between his two lovers; theater and music. He says that for him the chanson is poetry set into music and that the musician is the one who contributes lyrics, music and interpretation.

Torek 9.7.2019              

Od alta do soprana – KARYN  ob 21.00 uri

Vstopnina 10 €

Zasedba:

 • Karin Možina: vokal
 • Tim Žibrat: klavir

Povezave:

https://www.facebook.com/karynmusic/

fotofb

KARYN (Karin Možina) je dekle mnogih interesov in talentov, ki se je odločila, da se letos posveti svoji največji strasti – glasbi. Javnosti se je samostojno prvič predstavila s pesmijo »Povej naprej«, ki jo je odpela na Lakeness Festivalu. Letos je izdala že dve avtorski skladbi in sicer ”Infamous” in ”Hočem več”. Karin je sicer že 10 let članica zasedbe Perpetuum Jazzile, je pa tudi soustanoviteljica vokalne skupine Bassless. Kot solistka je nastopila v slovenskem spevoplesu Zeleni Jurij, bila pa je tudi spremljevalna vokalistka na Emi. Oder si je delila tudi z Vladom Kreslinom in skupino Dan D. Leta 2017 je v vlogi Edite nastopala v slovenski nadaljevanki Usodno vino.

Na koncertu jo bo na klavirju spremljal pianist, skladatelj in producent Tim Žibrat, ki ima za seboj bogato zbirko avtorskih del. Napisal je glasbo za mladinski slovenski film Vloga za Emo, za dokumentarne filme Cankar, Goreči Škof in Kersnik, kratki znanstveno-fantastični film Slice of Life, etiopijski film Amasegenalo ter mnoge druge.

Tuesday, 9 July 2019, at 21.00 ENTRANCE FEE: 10 €
From alto to soprano – KARYN

KARYN (Karin Možina) is a girl of many interests and talents, who decided to dedicate this year to her greatest passion – music. This year, she has released two own compositions, namely “Infamous” and “I want more”. The pianist, composer and producer Tim Zibrat will accompany her on the piano.

Sreda 10.7.2019          

Gledališče v ATRIJU- Živela je ženska ob 21.00 uri

Vstopnina 10 €

Zasedba:

Režija : Valentina Plaskan in Ana Špik

 • Dramarturgija: Valentina Plaskan in Ana Špik
 • Avtor glasbe: Peter Žargi
 • Oblikovalec luči: Anže Virant
 • Grafično oblikovanje: Mojca Špik

Igrajo:

 • Valentina Plaskan
 • Ana Špik

Produkcija:AGRFT Ljubljana in Društvo Hiša otrok in umetnosti

Mentorstvo: red. prof. Tomaž Gubenšek in red. prof. Tanja Zgonc.

Povezava:
https://www.facebook.com/živela je ženska

fotofb

Živela je ženska je gledališka predstava o medprostorih, ki povezujejo telo, glas in besedo. Z nastopajočima se boste gledalci sprehodili skozi iluzije, ki jih hranimo, da lahko preživimo kot celota vseh žensk, ki bivajo v nas. To je predstava, ki želi biti ženska v vsem, kar ne more postati. Je predstava za speče volkulje, ki tulijo, medtem ko mesto spi; predstava, ki hoče samo biti in ne biti hkrati. To je predstava, ki želi preveč čutiti, vendar ne ve, kako naj se tega loti.

Predstava se sprašuje: »Kje sem se pozabila, ko sem iskala svoje stopinje? Komu sem zaupala sanje, ki si jih nisem upala roditi? Za koga se utišam, da si lahko rečem ljubljena? Na kateri strani zrcala mižim, ko kričim in nihče ne dvigne slušalke?«
Valentina Plaskan in Ana Špik sta avtorici idejne zasnove, dramaturginji, režiserki, scenografinji, kostumografinji in igralki v predstavi. Pomoč pri dramaturginji sta nudila Anže Virant in Evelin Bizjak. Avtor glasbe je Peter Žargi, oblikovalec svetlobe Anže Virant, grafično oblikovanje pripada Mojci Špik. Predstava je nastala pod produkcijo Akademije za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani in Društva Hiša otrok in umetnosti pod mentorstvom red. prof. Tomaža Gubenška in red. prof. Tanje Zgonc.

Wednesday, 10 July 2019, at 21.00 ENTRANCE FEE: 10€
Atrium Theatre – Živela je ženska

A woman lived is a theater performance about the inter-spaces, connecting body, voice and word. With the performers you will walk through the illusions we store, so that we can survive as a whole of all the women, who live in us. This is a play that wants to be a woman in everything, that she can’ t become. Performed by: Valentina Plaskan and Ana Špik.

Četrtek 11.7.2019       

Glasba svetov Noreia ob 21.00 uri

Vstopnina 10 €

Zasedba:

 • Ana Novak: violina, vokal, keltska harfa
 • Anej Ivanuša: vokal, lesena flavta, irske piščali, galicijske dude
 • Gašper Šinkovec: vokal, akustična kitara, harmonika
 • Stanči Škarja: kontrabas in vokal
 • Robert Bone: klarinet, irske piščali, irske dude, klavir, vokal

Povezave:
https://www.facebook.com/noreiamusic/
fotofb

Noreia: bo navdušila vse ljubitelje irske glasbe. Zasedba izkušenih mladih glasbenikov preigrava tradicionalne irske, škotske in bretonske melodije, ki niso vedno izvedene na povsem tradicionalen način. V zadnjem času so keltsko tradicijo prepletli tudi s slovensko ljudsko glasbo. V zasedbi so Ana Novak (violina, vokal in keltska harfa), Anej Ivanuša (lesena flavta, irske piščali, galicijske dude, vokal), Gašper Šinkovec (akustična kitara, harmonika in vokal), Stanči Škarja (kontrabas in vokal) in Robert Bone (klarinet, irske piščali, irske dude, klavir, vokal).
V zadnjih treh letih delovanja je skupina Noreia izvedla prek 200 nastopov. Pojavlja se tudi na festivalskih odrih. Nastopili so tudi že na Irskem, Hrvaškem, v Italiji, Avstriji, na Češkem, Nizozemskem, Nemčiji in Španiji. V začetku januarja 2017 je skupina izdala svoj drugi album “Moments To Treasure”. Zasedba je glasbeno sodelovala z izjemnimi imeni kot so Donal Lunny, Tola Custy, Padraig Rynne, Janez Dovč, Diarmaid in Donncha Moynihan, Davog Rynne in drugi.

Thursday, 11 July 2019, at 21.00 ENTRANCE FEE: 10€
Music of the Worlds – Noreia

Noreia: will delight all fans of Irish music. The band of experienced young musicians plays traditional Irish, Scottish and Breton melodies, which are not always performed in a completely traditional way. Members of the band are Ana Novak, Ana Ivanuša, Gašper Šinkovec, Stanči Škarja and Robert Bone.

 

Petek 12.7.2019        

Od Basa do Tenorja – Samo Budna ob 21.00 uri

Vstopnina 10 €

Zasedba:

 • Samo Budna: vokal, akustična kitara
 • Dejan Berden: klavir
 • Rok Škrlj: bas kitara
 • Urban Krč: bobni
 • Rajko Marjanovič: vokal, električna kitara
 • Danijel Bogataj: vokal, violina, mandolina

Povezave:
https://www.facebook.com/samobudna

fotofb

Samo Budna je kantavtor iz Ljutomera, ki igra tudi violino, kitaro in klavir. Od leta 1990 je bil član skupine Marko banda, ki je ustvarjala etno glasbo. Hkrati je bil član zasedbe Posodi mi jürja, ki sta jo Samo in harmonikar Rihard Zadravec ustanovila leta 1995. Kasneje so se jima pridružili še kitarist Sašo Lamut, basist Peter Beznec in bobnar Borut Horvat. Skupina je izdala dve plošči s priredbami in eno avtorsko.

Obe zasedbi sta sodelovali tudi pri nastajanju plošče uglasbljene prekmurske poezije »Daleč je«. Samo Budna je kot solist začel delovati leta 2008, leto kasneje je izšel njegov prvi samostojni album »Manj je več«. Leta 2015 je sledil še »Za nazaj in za naprej«. Je tudi violinist pri Vladu Kreslinu in Beltinški bandi.

Friday, 12 July 2019, at 21.00 ENTRANCE FEE: 10€
From bass to tenor – Samo Budna

Samo Budna is a singer-songwriter from Ljutomer, who also plays violin, guitar and piano. Since 1990, he has been a member of the band Marko banda, which created ethnic music. At the same time, he was a member of the Posodi mi jürja band, established by Samo and accordionist Rihard Zadravec, in 1995.

Sobota 13.7.2019       

Koncerti – Tinkara Kovač ob 21.00 uri

Vstopnina 10 €

Zasedba:

 • Tinkara Kovač: vokal,flavta
 •  
 •  

Povezave:
https://www.facebook.com/tinkara.kovac/

fotofb

Tinkara Kovač je pevka in flavtistka, ki se je z ustvarjanjem podala v rock in pop glasbene vode. Je že stara znanka slovenske glasbene scene, za sabo pa ima tudi številne nastope na Hrvaškem, v Avstriji in v Italiji. Svoj prvi album »Ne odhaja poletje« je izdala že leta 1997. Nastopila je na številnih glasbenih festivalih; na Melodijah morja in sonca, na Slovenski popevki, Dnevih slovenske glasbe in drugih. Leta 2014 se je s pesmijo »Round and round« predstavila tudi na Evroviziji. Njene najbolj predvajane pesmi so »Veter z juga«, »Ne odhaja poletje«, »Ko bo prišel«, »Sonce v očeh« in »Med zemljo in zrakom«.

Saturday, 13 July 2019, at 21.00 ENTRANCE FEE: 10€
Concerts – Tinkara Kovač

Tinkara Kovač is a singer and flautist, who was taken by creation into rock and pop music. She is already an old acquaintance of the Slovene music scene and has numerous performances behind her in Croatia, Austria and Italy. She released her first album “The summer does not leave” already in 1997.

Nedelja 14.7.2019         

Mladi ustvarjalci – Mencarija ob 21.00 uri
Vstop prost!

no images were found

Zasedba:

 • Blaž Mencinger: vokal, kitara
 • Jernej Vindšnurer: kontrabas
 • Lenart De Bock: saksofon

Povezave:
https://www.facebook.com/pg/mencarija

fotofb

Mencarija je skupina, ki vas bo s svojo avtorsko glasbo ponesla v vrtinec gipsy swinga. Člani lovijo mejo med vihravostjo in intimo. Poudarek dajejo besedilom pesmi in zgodbam, ki jih z njimi povejo. Ime skupine je deloma nastalo zato, ker se tako piše ustanovitelj skupine, deloma pa po glagolu »mencati«. Gre za dejavnost, ki ji kdaj pa kdaj podleže vsak izmed nas. Rezultat tega je, da se nam izmaknejo številne priložnosti in da nam življenje polzi skozi prste. O tem govorijo tudi nekatere pesmi v njihovem repertoarju.
Zasedba je nastala na pobudo Blaža Mencingerja, ki ima vlogo vokalista in kitarista. Poleg njega pa sta v zasedbi še Jernej Vindšnurer na kontrabasu in Lenart De Bock na saksofonu.

Sunday, 14 July 2019, at 21.00 FREE ENTRY
Young Talent Evening – Mencarija

Mencarija is a group that will take you with its original music to the whirl of gypsy swing. Members are chasing the border between wild and intimate. They give emphasis to the lyrics and the stories they tell. The members of the band are Blaž Mencinger, Jernej Vindšnurer and Lenart De Bock.

    


Sponzorji festivala

Staropramen   nuk      

Partnerji festivala