Prvi teden 2017

Sobota  1.7.2017 vstopnica 10€

Otvoritev Festivala Poleti v NUK 2017 ob 20.00 uri
Manouche

Vstopnina 10 €

Manouche Photo West NU4

Zasedba:

Robi Pikl: vokal, kitara
Luka Ipavec: trobenta, spremljevalni vokal
Petra Trobec: vokal, harmonika
Krešimir Tomec: bas, sint

Povezave:
FB: https://www.facebook.com/kolektivmanouche/

fotofb

Manouche je slovenska glasbena skupina, ki so jo leta 2011 ustanovili frontman Robi Pikl in producenta Marco Grabber in Krešimir Tomec, harmonikarka in pevka Petra Trobec ter trobentač in pevec Luka Ipavec. Fantje in dekle, ki so se prvič predstavili slovenskim poslušalcem leta 2011 s skladbo Kje si lubi, imajo za sabo že zavidljivo število nastopov doma in v tujini. Pesem je naletela na izjemen odziv pri poslušalcih in urednikih slovenskih radijskih postaj, prav tako tudi drugi singel z naslovom Bi šla naprej?

Rezultati njihovega koncertiranja v tujini so že obrodili sadove. Nemški založbi  Lola’s World in ZYX Music sta Manouche lansko leto povabili k sodelovanju in tako so se znašli na kompilacijah med najbolj zvenečimi imeni njihovega žanra, katerega bi najlažje označili kot electro gypsy swing.

Manouche izvaja electroswing, mešanico elektronske pesne glasbe in t. i. gypsy swinga (francosko manouche), jazzovskega sloga iz dvajsetih in tridesetih let 20. stoletja. Za vse tiste, ki radi brskajo po glasbeni preteklosti, in tiste, ki jih preprosto navdušuje očarljiva pop senzibilnost!

Nedelja 2.7.2017  vstopnica 10€

Mladi ustvarjalci – Martin Ramoveš band ob 21.00 uri

Vstop prost !

Ramoves-foto-Matic-Malezic
Foto:fMatic-Malezic

Zasedba:

Martin Ramoveš: vokal, kitara
Marko Petrič:  bas,spremljevalni vokal
Luka Drobnič: bobni

Povezave:
www.martin-ramoves.com
https://www.facebook.com/martin.ramovesband
https://myspace.com/martinramoves

fotofb

Martin Ramoveš je stripar in kantavtor. V središču njegovega ustvarjanja je pisanje besedil, katerih izrazno moč preizkuša v stripovskih sekvencah ter v glasbeni interpretaciji. S svojo skupino Martin Ramoveš Band je v preteklosti izdal plošči Zvok dežele (2012) in Nesojeni kavboji (2014); slednja je izšla kot glasbeni album v stripu pod okriljem Stripburgerja in Radia Študent.

Tokrat bo predstavljen novi glasbeni album v stripu Astronomi (2017), ki ga je Martin posnel sam, na našem odru pa ga bomo slišali v izvedbi tria.

Deset pesmi z zgoščenke v prav toliko poglavjih tvori enotno stripovsko pripoved, v kateri prispodobe iz verzov dobijo svojevrstno vizualno podobo. V svetu, polnem simbolov, domišljije in različnih bolj ali manj nenavadnih likov, odmevajo akustične in električne kitare, ki v dialogu z izrazitim vokalom včasih zasanjano, drugič z udarnim ritmom dopolnjujejo ekspresivno risbo, s katero so upodobljena skrivnostna prizorišča pesmi.

Poleg pesmi z albuma Astronomi bo skupina odigrala tudi marsikatero drugo udarno reč s svojega razgibanega repertoarja.

Ponedeljek3.7.2017vstopnica 10€

Večer šansonov – Same Babe ob 21.00 uri

Vstopnina 10 €

Same_babe_foto-Tina_Rus
foto: Tina_Rus

Zasedba:

Miha Nemanič: vokal, orglice, tolkala
Marko Voljč, vokal: trobenta, ukulele, tolkala
Marko Jelovšek: vokal, kontrabas, kitara
Matjaž Ugovšek: – Ugo, vokal, kitare
Viki Baba: vokal, kitara

Povezave:
https://www.facebook.com/samebabe.skupina?fref=ts
http://www.samebabe.org/

fotofb

Zasedba Same babe je nastala spomladi 2003, do danes pa nastopila na vseh pomembnejših šansonjerskih, etno in sorodnih festivalih po Sloveniji in izdala tri albume: zgoščenko uglasbene poezije Janeza Menarta Za ljubi kruhek in njene črne črne lase (2007), ploščo Terezijanske (2011), na kateri je predstavila avtorske pesmi, svoje videnje ljudskih pesmi in uglasbitev priznanih slovenskih pesnikov (Kajetan Kovič, Frane Milčinski – Ježek) ter avtorski album Dobri možje (2014). Poimenovan po zmagovalni pesmi Festivala slovenskega šansona 2009 predstavlja »vzorčni primer alternativnega šansona« tako na besedilni kot na glasbeni ravni.

“Same babe so dragulj, ki ga bo zgodovina slovenske popularne glasbe uvrstila tja med Ježka, Sepeta, Marka Breclja, Buldožerje, Ano Pupedan in slovenski pank. Bend, ki preprosto zveni. Bend, ob poslušanju katerega te ne zanima, kaj je in kaj ni in iz česa je in iz česa ni njihova muzika. Ker preprosto uživaš. In veš, da so to Same babe. Ker noben drug bend ne zveni tako. Tako odlično!” – Jure Longyka

Tokrat bodo po dolgem času ponovno odigrali zgolj akustičen koncert.

Torek 4.7.2017  vstopnica 10€

Kantavtorski večer z  Ditko ob 21.00 uri

Vstopnina 10 €

Ditka

Zasedba:

Ditka : vokal in kitara
Gorazd Čepin: kitara

Povezave:
http://www.ditkamusic.com/

fotofb

Ditka je glasbenica, pevka, kitaristka in komponistka iz Prevalj na Koroškem.
Glasba jo spremlja že od otroštva, saj izhaja iz glasbene družine. Svojo glasbeno zgodbo piše skupaj s svojim očetom Gorazdom, pianistom in komponistom, s katerim ustvarjata avtorsko glasbo v angleškem jeziku in uglasbljata poezijo znanih slovenskih pesnikov.

Njen aktualni projekt Ne bodi kot drugi se odvija v sodelovanju s pesnikom in pisateljem Ferijem Lainščkom, s katerim se predstavljata z glasbeno-literarnimi nastopi po Sloveniji in čez mejo.
Ditka in Gorazd sta uglasbila 10 pesmi omenjenega pesnika in jih zbrala na zgoščenki z naslovom Ne spreminjaj me, ki je izšla septembra lani.

Ditka s projektom uglasbene poezije navdušuje publiko vseh starosti po Sloveniji, njena avtorska glasba pa je dobro sprejeta tudi v tujini. Predstavila se je že v Avstriji, Italiji, na Hrvaškem, Slovaškem, v Bolgariji, na tekmovanju v Angliji- UK Songwritting Contest pa se je v kategoriji Singer/Songwriter uvrstila v finale.

 

Sreda 5.7.2017  vstopnica 10€

Gledališče v ATRIJU-Gospod predsednik ob 21.00 uri

Vstopnina 10 €

škuc_feb-seba

 

Zasedba:

Avtor in igralec: Žiga Čamernik
Acting coach: Janez Vajevec 

Povezava:
http://www.kamfest.org/kamfest-2014/slo/program/gospod-predsednik/2126

fotofb

Predstava Gospod predsednik je mešanica klasične gledališke predstave in stand-up komedije. Inspiracija zanjo je bil razvpiti Lažnivi Kljukec avtorja Raspe Burgerja. Kljukec laže zato, ker si ne more pomagati, saj je patološki lažnivec. In ravno tako Gospod predsednik. Kljub temu pa vsaka izrečena beseda, ne glede na to, kako neumna je v svoji osnovi, zveni do te mere prepričljivo, da se večkrat vprašamo, kdo je tukaj nor. Novodobni ljudje, permanentno obkroženi z informacijami s strani različnih medijev, preko katerih nam sodobni guruji ponujajo vsak svoj recept za rešitev trenutne situacije, smo ves čas soočeni z lastnim preverjanjem različnih avtoritet. In katera je tista prava, ki ima odgovor na vse? Seveda, Gospod predsednik, rešitelj Slovenije.

Četrtek 6.7.2017  vstopnica 10€

Etno glasba IstRaNbuL ob 21.00 uri

Vstopnina 10 €

foto4_Tomaž Črnej
foto: Tomaž Črnej

Zasedba:

Aleš Zorec: bobni
Jan Jarni: kitara
Aljoša Struga: bas kitara
Jan Meznarič: pozavna
Žiga Fabbro: klarinet, saksofon
Nuša Ofentavšek: vokal
Urška Forštnarič: vokal, flavta
Miha Jejčič: vokal
Robert Mušič: vokal
Nataša Zager: vokal
Maja Bjelica: vokal

Povezave:

https://www.facebook.com/istRaNbuL-457206134310487/?fref=ts

fotofb

IstRaNbuL je mnogoštevilna zasedba mladih glasbenikov, ki sicer sodelujejo z raznimi slovenskimi glasbenimi skupinami različnih zvrsti, ki jih kombinirajo in združujejo v tej pisani zasedbi. Izbirajo glasbo, ki predstavlja naše korenine, tako slovenske kot tuje, ter jo poustvarjajo na idejno svež in instrumentalno pisan način. Spajajo slovenske (istrske, prekmurske, belokranjske …) in tuje (turške, balkanske, ruske, portugalske …) ljudske glasbene prvine, ki jih kombinirajo s sodobnimi izvajalskimi praksami in tako ustvarjajo napeve, ki vas popeljejo daleč nazaj čez preteklost v sedanji trenutek, ki spominja na prihodnost.

Glasbeniki so skupaj »poslovenili« nekaj turških klasičnih skladb ter »poturčili« nekaj slovenskih ljudskih napevov. S širjenjem osvojene ljudske dediščine se je v letu 2010 osnovala večja zasedba ter se poimenovala v odmevni istRaNbuL.

Najprej preglasbi izbrane dele Balkana in Mediterana, s svojim drugim ploščkom i svi Na okoLo (2014) uzvoči tudi severnejše kraje ter si dovoli celo skok čez lužo, s tretjim albumom LjepLjeNbRijkoLaŽ (2016) pa z domačimi in tujimi vižami eksperimentira v kolažni tehniki na vseh mogočih ravneh.

Petek 7.7.2017  vstopnica 10€

Jazz v Petek – Igor Matkovič ob 21.00 uri

Vstopnina 10 €

MAT_8980

Zasedba:

Igor Matkovič: trobenta
Robert Jukič: kontrabas
Rebeka Zajc: klavir
Bojan Krhlanko: bobni

Povezave:

Spletna stran: http://igormatkovic.com
                          http://www.notranjci.si/?id=600

Plošča 2016: http://www.rockline.si/podrobnosti-novice/igor-matkovic-z-novo-plosco-state-of-ku-24013

 

fotofb

Igor Matković, trobentač in skladatelj, je po diplomi na ljubljanski glasbeni akademiji študij nadaljeval na graški univerzi. Vseskozi se je izobraževal pri vrhunskih trobentačih iz Evrope in New Yorka. Sodeloval je z različnimi zasedbami, v različnih vlogah in žanrih, posnel je preko trideset albumov. Svoj glasbeni prvenec Motion In Two Dimensions, na katerem s pianistom Markom Črnčecem preigravata jazz standarde v novi preobleki, je izdal leta 2010. Dve leti za prvencem, leta 2012, je sledil avtorski projekt Sonic Motion, na katerem je Igor Matković opravil vlogo trobentača in komponista.

Tokrat se bo predstavil s projektom “Contexts in Colors”.

 

Sobota 8.7.2017  vstopnica 10€

Sobotni koncert – Katja Šulc ob 21.00 uri

Vstopnina 10 €

katja sulc, foto-Rok Mar

 

Zasedba:

Katja Šulc: vokal
Igor Matkovič: trobenta
Andraž Mazi: kitara
Robert Jukič: bas kitara
Damir Mazrek: tolkala

Povezave:

spletna stran
http://katjasmusic.com/

FB
https://www.facebook.com/katjasmusiq/?fref=ts

fotofb

Katja Šulc, razpeta med hipnotičnim soulom, dubom, jazzom, glasbo svetov in urbanimi ritmi, se osredotoča na izvajanje in interpretiranje poezije. Na svojem prvencu Mila (Sanje, 2008) je uglasbila poezijo priznane slovenske igralke in pesnice Mile Kačič. Besedila za njen drugi album Twisted Delight (Celinka, 2013) je napisala sama na delavnicah pisanja poezije v New Yorku. Uglasbila jih je v ustvarjalnem trku z DJ-jem in producentom Pierom (RootsInSession), glasbene videe za album pa so posneli priznani slovenski režiserji. Album, ki je bil predstavljen na koncertih v Sloveniji, Italiji, Hrvaški, Bosni in Hercegovini, na Portugalskem, v Turčiji, Franciji in Mehiki, je bil deležen veliko navdušenja. Katja je leta 2016 izdala svoj tretji album Kamlisajlan (Casete México), ki temelji na sodobni balkanski in vzhodnoevropski romski poeziji. Pesmi je uglasbila v sodelovanju z mehiškim violinistom Albanom Usatchem, pri čemer sta izhajala iz uporabe looperja ter preprostih, skoraj folkovskih melodij in akordov, vse to pa obdala s ponavljajočimi ritmičnimi vzorci glasb sveta.

Nedelja 9.7.2017  vstopnica 10€

Mladi ustvarjalci – Berlejbej ob 21.00 uri
Vstop prost!

Berlejbej

 

Zasedba:

Tobija Hudonik: kitara, vokal
Oskar Longyka: violina, vokal
Janez Krevel: kontrabas, vokal

Posnetek:Berlejbej – In sva šla, live @NUK

Povezave:
https://www.facebook.com/Berlejbej-186767828384762/

Skupina Berlejbej je mlada kantavtorska zasedba. Premierni nastop pod tem imenom so izvedli spomladi 2016, vendar imajo za seboj že nekaj kilometrine. Izvajajo gipsy jazz, popularno, etno, bluegrass, najraje pa svojo avtorsko glasbo. Besedila in glasbo večinoma piše vodja skupine Tobija Hudnik, včasih pa uglasbijo tudi kakšno Ježkovo ali Byronovo pesem. Sami zase radi pravijo, da igrajo žalostne pesmi o tem, kako lepo je življenje.

logo_svetla.png-2

Drugi teden

Od 10.7.2017 do 16.7.2017

Drugi teden

logo_svetla.png-2

Tretji teden

Od 17.7.2017 do 22.7.2017

Tretji teden


Sponzorji festivala

cockta Staropramen ekolinetrade_logo vita logo_starmedia nuk   pteam