Tretji teden 2017

Ponedeljek17.7.2017vstopnica 10€

Večer šansonov – Boris Cavazza ob 21.00 uri

Vstopnina 10 €

BORIS

Zasedba:

Boris Cavazza: vokal

člani Fake Orchestra:

Igor Leonardi: kitara
Tadej Kampl: bas
Enos Kugler: bobni
Primož Fleischman: saksofon

fotofb

Boris Cavazza se tokrat občinstvu ne bo predstavil kot igralec, temveč kot pevec, interpret in avtor pesmi. Na odru ga bo spremljala zasedba Fake Orchestra pod taktirko Igorja Leonardija, s katerim sodeluje že od leta 2006, ko je izdal svojo prvo zgoščenko s šansoni »11 korakov«. Songi, ki so nastali po besedilih Borisa Cavazze, nas skozi različne glasbene žanre s humorno-ironično vsebino popeljejo v raznovrstne zgodbe, razmišljanja in refleksijo življenja, kot ga avtor doživlja sam.

 

Torek 18.7.2017  vstopnica 10€

Kantavtorski večer: Gregor Stermecki ob 21.00 uri

Vstopnina 10 €

BRODOLOMEC-FOTO_JURE-PLEŠEC-1
foto:Jure Plešec

 

Zasedba:

Zasedba:

Gregor Stermecki: vokal, kitara, hammond, rhodes, klavir
Maja Pihler Stermecki: spremljevalni vokal, tolkala
Luka Herman Gaiser: kontrabas

Povezave:

https://youtu.be/2NkHsAaOzcs

fotofb

Gregor Stermecki, komponist, glasbenik in avtor, znan po sodelovanjih z izvajalci, kot so Bilbi, Patetico, Papir in Severa Gjurin, se tokrat predstavlja s svojim prvim solo projektom Brodolomec. Gre za lirično izpoved sodobnega človeka, čigar barka življenja se zlomi pod težo in vse bolj hitrim ritmom modernega sveta. Izgubljen na samotnem otoku kuje svojo »brodolomsko poezijo« in premišljuje o smislih in nesmislih bivanja.

Vokalist, instrumentalist ter avtor glasbe in besedil je Gregor Stermecki, pod aranžmaje se podpisuje skupaj z Majo Pihler Stermecki – Bilbi, ki je poskrbela za spremljevalne vokale, kontrabas je zaigral Luka Herman Gaiser, producentski pečat pa je prispeval eden najkreativnejših producentov mlajše generacije, Peter Dekleva. 

 

Sreda 19.7.2017  vstopnica 10€

Gledališče v ATRIJU- ‘Zapornik št.3.2.3.’ ob 21.00 uri

Vstopnina 10 €

Zapornik 3
foto:Urška Bolkovac

 

 

Zasedba:

Igra: Domen Valič
Režija in tekst: Matej Mijatović

fotofb

Monokomedija Zapornik št. 3.2.3.  predstavi Alojzija Šušteršiča (igra Domen Valič), neprilagojenega posameznika, ki za družbo ne mara dosti in ta za njega še manj, ko si življenje zrežira po svoji volji.

Pripoved duhovito pelje čez otroštvo, najstniška leta in rano mladost, v kateri je deško dvorišče zamenjal s socialnimi uradi, diskoteke in “teenajgersko” rajanje pa z zaporom.

Domen Valič je stalni član igralskega ansambla MGL, sodeluje tudi z Mini teatrom in Lutkovnim gledališčem. Za vlogo v igri ‘Boksarsko srce’ je prejel nagrado za najboljšo moško vlogo ‘Zlata paličica’. Uveljavil se je tudi na TV-ekranih kot voditelj oddaj in igralec v filmih in TV-nanizankah. Letos pa je prejel tudi nagrado za najboljšega igralca.

Matej Mijatović je glasbenik in vodja skupine Radio Mondo, ki so ga v zadnjem letu sprejeli na tri največje glasbene festivale v Sloveniji (Festival Slovenskega šansona, Melodije Morja in Sonca, festival Slovenske popevke), piše in ustvarja pa tudi za druge glasbene izvajalce.

Četrtek 20.7.2017  vstopnica 10€

Etno glasba Getonka ob 21.00 uri

Vstopnina 10 €

getonka_metelkova

Zasedba:

Pashalina Pop Gligorova: vokal
Maruša Jenič: violina
Boštjan Benčič: bas, kontrabas, kitara
Bojan Rajh: kitara, tamburica

Povezave:

FB:
https://www.facebook.com/pg/GeTonkaGS/about/?ref=page_internal

 

fotofb

Skupina Getonka poustvarja glasbeno izročilo različnih evropskih tradicij. Njihov repertoar zajema paleto zvrsti, med katerimi najdemo tako sevdah, rembetiko, cigansko glasbo in starogradske pesmi, aranžmaji pa stremijo k verodostojni interpretaciji izvirnih oblik. Njeni člani so se kot glasbeniki uveljavili že v njihovih prejšnjih zasedbah. Pevko Pashalino Pop Gligorovo je bilo moč slišati v različnih vokalnih zasedbah, npr. v ŽPZ Kombinat. Kontrabasist in kitarist Boštjan Benčič je igral v skupinah Štirje pravi dedci in Crazed Famers, trenutno ga lahko srečamo tudi v Komibnatu, Xenii+2 ter Jari & Jarci. Violinistka Maruša Jenič je nastopala v zasedbi Uluru. Na odru so se prvič srečali v projektu Zadnji cabaret.

 

Petek 21.7.2017  vstopnica 10€

Jazz v Petek – Zlatko Kaučič ob 21.00 uri

Vstopnina 10 €

duo alex-zlatko

 

Zasedba:

Zlatko Kavčič

fotofb

Zlatko Kaučič, bobnar, tolkalist in skladatelj, je v svoji 40-letni karieri posnel preko 60 CD-jev, od katerih so doma in v tujini postali prepoznavni: solo projekt “Round Trip”, Emotional Playgrounds, Zlati čoln – uglasbena poezija Srečka Kosovela, Zlati čoln 2, solo “Pav” (na All about jazz med 100 naj albumi leta 2007), Tolminski punt, Trojni album ob 30-letnici ustvarjanja (izbran v britanski reviji JazzTimes in italijanski Jazzcolours za leto 2009 med 10 naj albumi), solo “Emigrants” (kritiki so ga uvrstili med 100 naj albumov 2011), Round about one o’clock (med deset albumov v 2011). Zlatko Kaučič je igral in snemal z glasbeniki kot so John Lewison, Keeny Wheeler, Paul Bley, Albert Mangelsdorfon, Chico Freman, Luis Sclavis, Peter Peter Brözman, Aleksander Balanescu, Marc Ribot itd. Vodi “Kombo” v Novi Gorici, posnel je glasbo za številne filme in sodeloval v dokumentarcih v Španiji, Italiji, Sloveniji. Je prejemnik nagrad: bronasti ključ mesta Hongkonga (1979), srebrni ključ Vigo (Španija,1993), priznanje občine Brda (2008) in Prešernovega sklada 2011.

Zlatko Kaučič je veliko ime na slovenskem pa tudi mednarodnem glasbenem zemljevidu. Pravi glasbeni svetovljan, pravi glasbeni vizionar. V predajanju glasbeni umetnosti je domala preizkusil vse, pa vseeno s svojo neukročeno kreativno slo še naprej odkriva in riše nova, še neodkrita glasbena obzorja ter nas z njimi bogati.

Sobota 22.7.2017  vstopnica 10€

Zaključek Festivala Poleti v NUK 2017 &
Los Ventilos  ob 20.00 uri

Vstopnina 10 €

LVitunes

 

 

Ljubljanska rock skupina Los Ventilos šteje že približno 16 let. Točnega datuma ni. Doslej so izdali štiri albume kakovostne rock glasbe. Člani delujejo kot profesionalni glasbeniki, avtorji, učitelji, člani simfoničnih orkestrov in studijski sodelavci pri številnih glasbenih projektih. Tokrat predstavljajo zadnjo studijsko ploščo z naslovom #aveš. Na albumu #aveš je devet avtorskih skladb in štirje samostojni singli, s katerimi so Los Ventilos oživili svojo kariero lani ob petnajstletnici aktivnega delovanja. Vabljeni na polno dozo rockovskega adrenalina!

logo_svetla.png-2

Prvi teden

Od 1.7.2017 do 9.7.2017

Prvi teden

logo_svetla.png-2

Drugi teden

Od 10.7.2017 do 16.7.2017

Drugi teden

logo_svetla.png-2

Tretji teden

Od 17.7.2017 do 22.7.2017

Tretji teden


Sponzorji festivala

cockta Staropramen ekolinetrade_logo vita logo_starmedia nuk   pteam