PRVI TEDEN 2019

Sobota  29.6.2019      

Otvoritev Festivala Poleti v NUK 2019 ob 20.30 uri
Neisha

Vstopnina 10 €

Zasedba:

Neisha je slovenski javnosti že dobro poznana pop-rock pevka in pianistka, ki vas s svojim pestrim glasbenim repertoarjem ne bo pustila ravnodušnih. Na odru atrija jo bodo spremljali Miha Koren (električni bas in kontrabas), Vid Žgajner (boben) in Luka Ivanović (kitara). Neishina solo kariera traja že 13 let. Je tudi prejemnica številnih nagrad. Med drugim je prejela tudi Viktorja.

Neisha je bila najbolj prodajana slovenska izvajalka leta 2005. Njena skladba Vrhovi je bila leta 2017 med najbolj predvajanimi skladbami na radijskih valovih. Ustvarjala je že s številnimi domačimi in tujimi glasbeniki kot so Vlatko Stefanovski, Vlado Kreslin, Gibboni in Zoran Predin. Sodelovala pa je tudi s Slovensko filharmonijo in Big Bandom RTV Slovenije.

Saturday, 29 June 2019, at 20.30 ENTRANCE FEE: 10€

Opening of the Poleti v NUK 2018 Summer Festival

Neisha is already well known to the Slovene public as pop-rock singer and pianist, whose diverse musical repertoire will not leave you indifferent. On the stage of the atrium she will be accompanied by Miha Koren, Vid Zgajner and Luka Ivanović.

Nedelja 30.6.2019  – Vstop prost       
Mladi ustvarjalci – Ljutri ob 21.00 uri

Vstop prost !

Zasedba:

 • Juan López: vokal, kitara
 • Joana Subirá: vokal
 • Philipp Hemmelmann: cajon in vokal

Povezave:

fotofb

Ljutri so glasbena skupina, katere glavni cilj je prek glasbe širiti pozitivno energijo in ljubezen. Njihova glasba je preplet več kultur, zaradi česar je zelo razgibana. Odraža tudi življenjske izkušnje, ki so jih člani nabirali tekom potovanj po Evropi. Zasedbo sestavljajo Phillipp, Juan in Joana, ki jih je povezalo medsebojno prijateljstvo. Z ustvarjanjem so začeli na ljubljanskih ulicah.

Sunday, 30 June 2019, at 21.00 FREE ENTRY
Young Performers – Ljutri

Ljutri is a music group whose main goal is to spread positive energy and love through music. Its music is a mix of several cultures, making it very diverse.
It also reflects the life experiences, that members gathered during trips across Europe. The members of the group are Phillipp, Juan and Joana.

Ponedeljek 1.7.2019  

Šansoni – Hamlet expres ob 21.00 uri
Vstopnina 10 €

Zasedba:

 • Andraž Polič: kitara in interpret
 • Blaž Celarec: tolkala
 • Gregor Cvetko: bas
 • Miha Petric: kitara

Hamlet expres je zasedba, ki vas bo prepričala z novodobnim šansonom, pri čemer se prepletata elektro in akustična avtorska glasba. Tematike pesmi so raznovrstne in obsegajo vse spektre od ulične do visoke poezije. Glasbeno skupino je leta 1972 ustanovil pesnik, skladatelj in kitarist Andraž Polič. Poleg njega so v zasedbi še Blaž Celarec na tolkalih, Gregor Cvetko na basu in kitarist Miha Petric. Do sedaj so izdali že pet albumov in sicer Moje mesto (2003), Libanonski Tango (2005), Živi (2011), Ona (2014) in Opium Blue (2018).

Monday, 1 July 2019, at 21.00 ENTRANCE FEE: 10€
Chansons –  Hamlet Express

Hamlet Express is an ensemble that will convince you with a new-age chanson,
with the interplay of electro and acoustic music. The themes of the songs are diverse and comprise all the spectra from street to high poetry. Members of the group: Andraž Polič, Blaž Celarec, Gregor Cvetko, Miha Petric.

Torek 2.7.2019         

Od alta do soprana –  Nina Strnad ob 21.00 uri

Vstopnina 10 €

 Zasedba:

 • Nina Strnad: vokal
 • Gregor Ftičar: klavir
 • Tomaž Gajšt: trobenta

Povezave:
https://www.ninastrnad.com/

fotofb

Nina Strnad bo navdušila ljubitelje resne jazz glasbe. Gre za eno najvidnejših slovenskih jazz vokalistk. Redno se pojavlja na številnih domačih festivalih, koncertnih ciklih in prireditvah, ki obujajo zlata leta slovenske popevke. Na koncertih pogosto sodeluje z Big Bandom RTV Slovenija. Nastopila je že z Dannyjem Grissetom, Howardom T. Curtisom, Juretom Puklom, Renatom Chiccom, Urošem Perićem, z jazzovskim filmskim skladateljem Michaelom Legrandom in drugimi. Nina Strnad je prejemnica številnih priznanj in nagrad.

V glasbene vode je zaplula že precej zgodaj. Po zaključeni Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani jo je ljubezen do jazza pripeljala v New Yorku, kjer je obiskovala in uspešno zaključila šolanje na New School for Jazz and Contemporary Music.

Tuesday, 2 July 2019, at 21.00 ENTRANCE FEE: 10 €
From alto to soprano – Nina Strnad

Nina Strnad will delight fans of serious jazz music. She is one of the most prominent Slovenian jazz vocalists. She appears regularly at numerous domestic festivals, concert cycles and events, that revive the golden years of Slovenian popular songs.

Sreda 3.7.2019         

Gledališče v ATRIJU- Brutalci ob 21.00 uri

Vstopnina 10 €

Ustvarjalci:
 • Režija : Jaka Andrej Vojavec

Igrajo:

 • Jaka Andrej Vojavec
 • Urban Logar

Povezava:
http://kudtransformator.com/brutalci/

fotofb

Brutalci je predstava, ki vam bo postregla z mešanico glasbenega nastopa, kantavtorskega petja, pripovedovanja in stand-upa. Navdih zanjo predstavljajo ponarodele zgodbe Frana Milčinskega o Butalcih. Zgodi se nenavaden preobrat; Butalci postanejo zadovoljni s svojim življenjem in jim gre dobro. Vendar pa se posledično to prevesi v nezadovoljstvo in zadirčnost. V predstavi boste izvedeli, kako so Butalci postali Brutalci.

Predstava je prepletena s humorjem in zabavnimi zgodbami. Po drugi strani gre za aktualno politično satiro. Skozi predstavo se zrcali družbeni, kulturni in politični položaj naše domovine. Prvotno je namenjena odraslim, vendar je zanimiva tudi za mlajše občinstvo. Nastala je v koprodukciji KUD Transformator in Društva Matafir. Večkrat je bila uprizorjena na manjših odrih, med večjimi uprizoritvami pa je uspeh doživela na festivalu Plavajoči grad, ki se je odvijal na gradu Snežnik.

Predstavo je režiral Jaka Andrej Vojevec, ki je hkrati tudi igralec. Na odru se mu bo pridružil glasbenik in igralec Urban Logar. Jaka Andrej Vojevec je po končani diplomi na AGRFT-ju režiral v več gledališčih po Sloveniji. Kot igralec nastopa v predstavah »commedie dell’arte« in uličnih predstavah, ki so gostovale po festivalih po vsej Evropi. Urban Logar v več zasedbah igra kitaro in mandolino. Med drugim tudi v Orkestru Mandolina Ljubljana, Jasmine Cafe, ElaBanda in Cabaret Band.

Wednesday, 3 July 2019, at 21.00 ENTRANCE FEE: 10€
Atrium Theatre – Brutalci

Brutalci is a performance offering a mixture of musical performance, singer-songwriter music, storytelling and stand-up. Its inspiration are the original Fran Milčinski’s stories about the Butts. The performance is intertwined with humor and fun stories, on the other hand, it is a topical political satire. Performed by: Urban Logar and Jaka Andrej Vojevec.

Četrtek 4.7.2019       

Glasba svetov SLO Blues ob 21.00 uri

Vstopnina 10 €

Zasedba:

 • Ursola Luthar: vokal
 • Andrej Zupan: vokal in klarinet
 • Aleš Marjetič: kitara
 • Gregor Strniša: klavir
 • Uroš Usenik: bas kitara
 • Miha Friedrich: bobni

Povezave:
https://www.facebook.com/slobluesmusic/

fotofb

SLO blues je skupina, ki bo navdušila z izvajanjem slovenskih ljudskih pesmi v blues preobleki. Gre za najnovejši projekt skladatelja in pianista Gregorja Strniše. Člani zasedbe so Ursula Luthar (vokal), Andrej Zupan (vokal in klarinet), Aleš Marjetič (kitara), Gregor Strniša (klavir), Uroš Usenik (bas kitara) in Miha Friedrich (bobni).
V današnjih časih, ko vse več slovenskih izvajalcev poje angleške pesmi, so se oni odločili za drugačno pot. Menijo, da je treba slovenščino za vsako ceno obdržati, zato so obudili nekatere slovenske stare, že skoraj pozabljene, pesmi kot so »Še kikl’co prodala bom«, »Moje dekle je še mlada«, »Vsi so venci«, »Kje so tiste stezice« in mnoge druge.

Thursday, 4 July 2019, at 21.00 ENTRANCE FEE: 10€
Music of the Worlds – SLO blues

SLO blues is a group that will delight by the performance of Slovene folk songs in blues disguise. This is the latest project of the composer and pianist Gregor Strniša. The members of the band are Ursula Luthar, Andrej Zupan, Aleš Marjetič, Gregor Strniša, Uroš Usenik and Miha Friedrich.

Petek 5.7.2019            

Od Basa do Tenorja – Gušti ob 21.00 uri

Vstopnina 10 €

Zasedba:

 • Miha Guštin: vokal, akustična kitara
 • Peter Dekleva: električna kitara, vokal
 • Urban Krč: tolkala
 • Nina Radkovič: vokal

Povezave:
https://www.facebook.com/Gusti.si/

fotofb

Miha Guštin – Gušti
se je v zadnjem času nekoliko odmaknil od rockerskega sloga. Trenutno izvaja žanrsko zelo raznoliko glasbo, kar je dokazal tudi s projektom »Dolce vita«. Gre za njegov samostojni projekt, na katerem njegove avtorske skladbe prepevajo različni izvajalci. Napisal je številne uspešnice za skupino Big foot mama. Sodeloval je tudi s Polono Kasal in z Emo Gabro. Sicer pa ustvarja tudi glasbo za gledališče in film. Je avtor uvodnih špic televizijskih nanizank Naša mala klinika in Nova dvajseta.

Friday, 5 July 2019, at 21.00 ENTRANCE FEE: 10€
From bass to tenor – Miha Guštin (Gušti)

Miha Guštin (Gušti) has recently slightly moved away from the rocker style. He is currently performing very diverse music genres, as he also proved by the project “Dolce Vita”. It is his own independent project, in which his compositions are sung by various artists.

Sobota 6.7.2019         

Koncerti – Raiven ob 21.00 uri

Vstopnina 10 €

Zasedba:

 • Raiven: vokal, električna harfa
 • Luka Beljan: violina
 • Žan Beljan: violončelo

Povezave:
http://www.raiven.si/
https://www.facebook.com/raivenofficial/

fotofb

Raiven vas bo tekom koncerta popeljala v svoje novo poglavje; REM, ki je sestavljeno iz naslednjih faz: Širni ocean, Kralj Babilona, 13, Ledenik in KAOS. Njena glasba ima pridih temnejših zvokov elektropopa, v ospredje pa stopajo besedila pesmi. Ta dobijo novo dimenzijo v akustični različici ob spremljavi harfe in godal. Gre za nekakšno ekstravaganco minimalizma. Vaše dihanje bo postalo hitrejše in bolj plitko, srčni utrip se bo pospešil, krvni pritisk bo narastel in naenkrat se boste znašli skupaj z Raiven v fazi, kjer se pojavlja in uresničuje največ sanj. 

Raiven bo ob spremljavi violinista Luke Beljana in violončelista Žana Beljana odigrala svoje skladbe – nove in tiste, že usidrane v spomin poslušalcev, kot so Sijaj, Jadra, Črno bel, Zažarim, Nov planet, Daleč stran, Nisem kriva in druge.

Saturday, 6 July 2019, at 21.00 ENTRANCE FEE: 10€
Concerts – Raiven

Raiven will take you to her new chapter during the concert; REM. Her music has a touch of darker sounds of the electro pop, and the lyrics enter the foreground. These get a new dimension in the acoustic version accompanied by harp and strings.

Nedelja 7.7.2019         

Mladi ustvarjalci – Jakob Kobal ob 21.00 uri
Vstop prost!

no images were found

Zasedba:

 • Jakob Kobal: vokal, kitara
 • David Nik Lipovac: bobni
 • Jaša Hedžet: bas
 • Nace Kogej: saksofon, klaviatura, perkusije

Povezave:
http://www.sigic.si/jakob-kobal.html

https://www.facebook.com/jakobkobal6

fotofb

Jakob Kobal vam bo pričaral večer z umirjeno glasbo, ki spominja na brezskrbni poletni večer, po drugi strani pa tudi s tako bolj živahno, ki je podobna razburkanemu oceanu in navdušuje s kaotičnimi in mističnimi ritmi in melodijami. Besedila pesmi so odraz njegovih misli in doživetij. Vanje vključuje pristne občutke. V zasedbi ga spremljajo David Nik Lipovac na bobnih, Jaša Hedžet na basu in Nace Kogej na saksofonu, klaviaturi in perkusijah.

Jakob Kobal je nastopal na ljubljanskem showcase festivalu MENT 2017, na znamenitem festivalu Eurosonic Noorderslag 2017 v Groningenu na Nizozemskem, uvrstil pa se je tudi na glasbeno lestvico EBBC (European Border Breakers Chart), ki predstavlja najobetavnejše mlade glasbenike po vsej Evropi. Njegova pesem »Cloudless Skies« se je leta 2016 uvrstila na seznam največkrat predvajanih skladb na Valu 202. 

Sunday, 7 July 2019, at 21.00 FREE ENTRY
Young Talent Evening – Jakob Kobal

Jakob Kobal will conjure up an evening with tranquil music resembling a carefree summer evening, and on the other hand, with even more lively music resembling a thunderous ocean and which excites with chaotic and mystical rhythms and melodies. Lyrics are a reflection of his thoughts and experiences. He is accompanied by David Nik Lipovac, Jaša Hedžet and Nace Kogej.

    


Sponzorji festivala

Staropramen   nuk      

Partnerji festivala