Tretji teden 2018

 

Ponedeljek 16.7.2018vstopnica 10€

Šanson kabare Kaya Tokuhisa z gosti 21.00 uri
Vstopnina 10 €

Zasedba:

Povezave:

fotofb

Kaya Tokuhisa je na AGRFT študirala režijo in igro, petja pa se je učila na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Izobraževala se je tudi na več mojstrskih tečajih, ki so jih vodili priznani pevci in pedagogi iz tujine. Nastopila je ob različnih priložnostih v komornih zasedbah in »performansih«, sodeluje pa tudi pri različnih glasbenih projektih izven klasičnih okvirjev. Na ta način se kot vokalistka podaja v zelo raznolike žanre; od klasike do popa, jazza in šansona. Na koncertu boste slišali izbor najbolj znanih skladb te zvrsti iz časa prve polovice 20. stoletja pa tudi skladbe, ki so nastale v današnjem času.

Rok Lopatič je slovenski klaviaturist, producent in komponist. V avstrijskem Grazu je leta 2005 diplomiral iz jazz klavirja v razredu prof. Haralda Neuwirtha. V svoji glasbeni karieri je sodeloval v mnogih slovenskih in mednarodnih zasedbah različnih žanrov na festivalih Montreux Jazz Festival, Jazz Festival Ljubljana, Exit Novi Sad, Lent Maribor, Druga godba Ljubljana, Cerkno Jazz … Je član skupine LeeLooJamais, s katero je posnel in produciral 4 albume. Od leta 2013 sodeluje z glasbenim kolektivom Laibach, s katerim ustvarja in koncertira po vsem svetu. Svoje delo širi tudi na področje gledališča, kot korepetitor na AGRFT in glasbenik/aranžer v glasbenih predstavah MGL in drugih produkcij. Leta 2016 je v sodelovanju z zvočno terapevtko Ireno Zupančič izdal avtorski album ambientalne glasbe Valovi ravnovesja.
 
Žiga Vehovec se je s harmoniko prvič srečal že pri petih letih, ko jo je prejel za darilo pd božička. Že naslednji trenutek je začel igrati nanjo in ustvarjati po posluhu. Veselje do igranja je bilo tako močno, da je hišnika v vrtcu prepričal, da iz zaklonišča privleče svojo harmoniko, na katero je vsak teden razveseljeval svoje vrstnike. Sledilo je 9 let šolanja v GŠ Moste-Polje pri prof. Majdi Hudelja. Letos pa je zaključil s šolanjem na KGBL pri prof. Mateji Prem Kolar. Pod njenim mentorstvom je osvojil najvišje nagrade, tudi na mednarodnem nivoju. Njegov repertoar je zelo obsežen. Igra od klasike pa vse do tanga, jazza, šansonov, slovenske popevke in popularnih komadov. Ker ljubi svobodo večinoma improvizira in vsakič znova pokliče ustvarjalnega duha. Glasbi se v trenutku popolnoma prepusti, zato je le ta pristna, sveža in polna idej.  
 

Monday, 16 July 2018
Chanson Cabaret – Kaya Tokuhisa, 21:00

Kaya Tokuhisa, director, actress, painter, singer, and much, much more, will lull you into the world of chanson with her charming vocals. She will be performing some of the best known songs of the genre originating in France in the early 20th century, as well as some fresh tunes in Slovenian.

Torek 17.7.2018  vstopnica 10€

Kantavtorski večer –  Rudi Bučar ob 21.00 uri RAZPRODANO

Vstopnina 10 €

Rudi Bučar je slovenski istrski kantavtor, ki sklada, prireja in izvaja folk, rock, pop in zborovsko glasbo. Izdal je šest samostojnih plošč in sicer Kapot (2004), Kambiament (2007), Rudi Bučar in Istrabend (2012), Kantajmo (2014), Konəc (2015) ter Šentiment (2017). Aktiven je pri glasbeni korporaciji »Sounds of Slovenija« (Sozvočja Slovenija) in sodeluje s številnimi drugimi priznanimi glasbeniki. Udeležil se je tudi že večjih glasbenih festivalov ter prejel številne nagrade in priznanja.
Z ustvarjanjem glasbe se ukvarja že poldrugo desetletje in na tak način skrbi za ohranjanje in plemenitenje istrske kulturne dediščine. Za Bučarjem je uspešna koncertna turneja (Cankarjev dom – 2016, SNG Drama – 2017 itd.). Obiskovalci na njegovih koncertih zasedejo tudi zadnje kotičke dvorane.

Tuesday, 17 July 2018
Singer-songwriters – Rudi Bučar, 21:00

Rudi Bučar, a modern Istrian troubadour and winner of multiple musical festivals, has been preserving and enrichening the Istrian cultural heritage for over one-and-a-half decades with his music. With many successful concerts under his belt, he is still one of those musicians who manage to completely fill up their venues.

Sreda 18.7.2018  vstopnica 10€

Gledališče v ATRIJU- Realizem je rezerviran za klovne ob 21.00 uri

Vstopnina 10 €

Povezava:

fotofb

Ustvarjalci:

Tom Veber

Realizem je rezerviran za klovne

Tom Veber je z umetniškem ustvarjanjem začel že v najstniških letih, bil je član gledaliških skupin Gnosis in English student theatre, pel pa je tudi v Akademskem pevskem zboru Maribor. V času študija je nastopal v gledaliških predstavah v gledališču Glej, Klubu Tiffany in v Plesnem teatru Ljubljana. V zadnjem času se prvenstveno posveča literarni dejavnosti – poezijo objavlja v osrednjih literarnih revijah : Dialogi, Poetikon, Lud Literatura in Apokalipsa, aktivno sodeluje na pesniških Slamih in organizira literarne večere. Tokrat se bo  predstavil s poetično monodramo, osnovano na avtorski poeziji – Realizem je rezerviran za klovne. V njej se bo avtor spraševal o resnosti našega vsakdanjika, o brezglavemu sledenju družbenim zapovedim katere človeka smešijo, odtujijo od njegovega bistva in postavijo v moderen narobe svet.

 

Wednesday, 18 July 2018
Atrium Theatre – Tom Veber , 21:00

Tom Veber, actor, singer, and poet, will introduce himself with a poetic monodrama based on his poetry collection entitled Realizem je rezerviran za klovne (Realism is Reserved for Clowns). He questions the seriousness of our everyday life and the mindless following of ridiculous social norms, which alienate people from their essence, placing them into the modern world of madness.

Četrtek 19.7.2018  vstopnica 10€

Glasba svetov Aritmija ob 21.00 uri

Vstopnina 10 €

Zasedba:

Tilen Stepišnik: kitara
Šemsudin Džopa: kitara, saksofon
Andrej Tomažin : tolkala

Povezave:
https://www.facebook.com/duo.aritmija/

fotofb

Aritmija je 5-članska etno-rock skupina, ki izvaja makedonsko, bosansko, bolgarsko in cigansko ljudsko glasbo. Vedno večji delež repertoarja v zadnjem času zavzema tudi njihova avtorska glasba. Pri izvajanju glasbe uporabljajo pisano paleto tradicionalnih, klasičnih in sodobnih inštrumentov, s čimer so oblikovali unikaten slog. Vse skupaj se je začelo leta 2002 zgolj z dvema članoma; Tilnom Stepišnikom (kitara) in Šemsudinom Džopo (kitara in saksofon).

Thursday, 19 July 2018
Music of the Worlds – Aritmija, 21:00
Aritmija’s evening will be marked by Balkan ethnic music. Having released two albums with mostly original tracks, they will captivate you with Bosnian, Bolgarian, and Roma folk music, complemented by a wide variety of modern and classical musical instruments.

Petek 20.7.2018  vstopnica 10€

Glas pri nas – Trkaj ob 21.00 uri

Vstopnina 10 €

Rok Terkaj, bolj znan pod umetniškim imenom Trkaj je slovenski raper, ki že od leta 2002 kuje verze s kladivom ulične poezije. Svojo pot je začel v Savskem naselju, nato pa si je preko zmag v prostem stilu – freestylu in verbalnih dvobojih – battlih prislužil snemanje prve plošče V času enga diha, ki je postala uspešnica. Za seboj ima že 6 albumov in mnogo sodelovanj. Je tudi diplomirani teolog, svojo diplomo pa je pisal ravno v prostorih NUK-a, kamor se vrača z udarnim programom, ki ga ne smete zamuditi.

Friday, 20 July 2018
Our Sound – Terkaj, 21:00

Rok Terkaj, known by his artistic name Trkaj, is a Slovenian rapper who has been hammering out street rhymes since 2002. He started out in the Savsko naselje part of Ljubljana and after several freestyle and rap battle wins he earned his very first recording. The album V času enga diha (In One Breath’s Time), which quickly became a hit, paved the way for his following 6 records and many collaborations. He has a degree in Theology, the thesis for which he wrote in the very same building he will now be performing in with a striking repertoire you should not miss.

Sobota 21.7.2018  vstopnica 10€

Zaključek Festivala Poleti v NUK 2018
– Lea Sirk ob 21.00 uri

Vstopnina 10 €

Zasedba:

 

Lea Sirk – vokal, klavir
Sara Lamprečnik – spr. vokal

Lucija Marčič – spr. vokal

Aleš Ogrin – klaviatura, keybass
Janez Skaza – kitare, spr. vokal
Tomi Purich – bobni

 

Povezave:

https://www.facebook.com/lea.sirk/

fotofb

Lea Sirk je svojo glasbeno pot začela pri petih letih v Glasbeni šoli Koper, šolanje je nato nadaljevala na Umetniški gimnaziji v Kopru. V času šolanja, med leti 2001 in 2007, se je na državnih in mednarodnih tekmovanjih redno uvrščala na najvišja mesta in prejela kar 14 prestižnih nagrad ter priznanj. Srednjo šolo je zaključila predčasno, z odliko na maturi iz predmeta flavta.
Od leta 2007, ko je opravila sprejemne izpite na Konzervatoriju za glasbo v Ženevi v razredu profesorja Jacquesa Zoona, je sodelovala z raznimi orkestri, se udeleževala seminarjev po celi Evropi ter poučevala flavto na zasebni šoli pri Ženevi, v francoskem mestu Annecy. Maja 2009 je na predčasno zaključenem dodiplomskem študiju diplomirala z odliko. Prav tako je, čez dve leti, z odliko zaključila magistrski študij in prejela naziv magistra solista.
V času šolanja se je uveljavila tudi na področju petja, ki je že od nekdaj njena velika strast. Lein prvi odmeven nastop se je zgodil leta 1998, ko je nastopila na »Prince of Venice« kot zmagovalka Veselega tobogana v Primorski regiji. Leta 2005 je na mednarodnem tekmovanju orkestrov s solisti v Kolnu prejela nagrado za najobetavnejšo mlado pevko. Postala je tudi redna gostja festivalov; začela je na FENS festivalu (2004, 2005), nato so sledili MMS (2007), izbor EMA (2009, 2010) itd. Sledilo je več let sodelovanj v hišnih TV-bandih; v oddaji Parada (RTV SLO, 2010), Moja Slovenija (RTV SLO, 2011-2014), Zvezde plešejo (POP TV – 2017) in nepozabno sodelovanje v oddaji Znan obraz ima svoj glas (POP TV – 2017), kjer je s svojimi preobrazbami v znane svetovne izvajalce med vsemi tekmovalci pustila največji vtis.
V vseh letih je kot spremljevalni vokal, studijska glasbenica in aranžerka nastopala na velikih odrih in snemala za mnoge slovenske izvajalce kot so Nina Pušlar, Jan Plestenjak, Rudi Bučar, Helena Blagne, Alya, Maraaya, ManuElla, Tinkara Kovač, Slavko Ivančić, Nuša Derenda, Darja Švajger, Marko Vozelj, Da Phenomena in mnogi drugi. Poleg vsega že naštetega ima Lea tudi svojo lastno glasbeno šolo, ki obsega tudi poletne delavnice, glasbeni studio in še marsikaj. Več na: https://www.glasbenoizobrazevanje-cirque.com/.
Svojo solistično pevsko kariero je gradila vzporedno, počasi in vztrajno. Leta 2012 je prejela nagrado za najboljšo interpretacijo na 50. Slovenski popevki z avtorsko pesmijo »Čudovit je svet«, ki jo je za orkester aranžirala sama. Leta 2014 je izdala svoj prvi samostojni album »Roža« in kot avtorica ustvarila več kot 30 skladb za mlade glasbenike in izvajalce. Sodelovanja na festivalih je oplemenitila z letošnjo zmago na Emi 2018 in tako postala slovenska zastopnica na Evroviziji z avtorsko skladbo »Hvala, ne«.

Saturday, 21 July 2018
Festival Finale – Lea Sirk, 21:00

An expert in both flute and singing, Lea Sirk gained experience all over Europe. Her breakthrough happened in 1998, when she performed at the Prince of Venice festival as the Primorska region victor of the Veseli tobogan audition show. She performed at FENS and MMS festivals, at the EMA Eurovision selection and Parada, as well as Slovenian versions of shows such as I Love My Country, Your Face Sounds Familiar, and Dancing with the Stars. In 2014 she released her first solo album Roža (Flower) and this year she won the Slovenian Eurovision qualifiers, EMA, with her song Hvala, ne (Thanks, No).

 

    


Sponzorji festivala

Staropramen      nuk  

Partnerji festivala