tretji teden 2019

Ponedeljek 15.7.2019

Šansoni – Romana Kranjčan ob 21.00 uri
Vstopnina 10 €

Zasedba:

 • Romana Kranjčan: vokal
 • Gregor Ftičar: klavir
 • Miha Koren: kontrabas
 • Kristjan Kranjčan: bobni

Povezave:

Romana Kranjčan se je na slovenski glasbeni sceni uveljavila predvsem z otroškimi pesmimi. Tokrat pa vas bo očarala s svojimi, marsikomu manj znanimi, šansoni. Prepričala vas bo s svojo izvrstno interpretacijo, s spontanostjo in pristnim stikom s publiko. Na koncertu jo bodo spremljali Gregor Ftičar na klavirju, Miha Koren na kontrabasu in Kristijan Krajnčan na bobnih.

Romana Kranjčan je sicer posnela 15 kaset in zgoščenk za otroke, ustvarila šest muzikalov in več plesno-glasbenih predstav za otroke ter knjige z notnim zapisom. Za svoje delo je prejela 5 zlatih petelinov, srebrno in zlato ploščo ter druge nagrade. Posnela je tri avtorske plošče s šansoni: »Nekaj je v zraku (2004)«, »Vonj po ljubezni (2008)« in »Manjka mi, manjka (2011)«.

Nastopila je v dveh muzikalih za odrasle. Njene pesmi, ki jih je sama poimenovala »romančice«, so ljubezensko obarvane, v njih pa je tudi veliko žlahtnega humorja in samoironije. Ustvarila jih je skupaj s priznanimi slovenskimi pesniki in glasbeniki kot so Tone Pavček, Andrej Rozman Roza, Feri Lainšček in drugi. Udeležila se je festivalov Pop delavnica, Slovenska popevka, Melodije morja in sonca ter Festivalov slovenskega šansona.

Monday, 15 July 2019, at 21.00 ENTRANCE FEE: 10€
Chansons –  Romana Kranjčan

Romana Kranjčan has established herself on the Slovene music scene especially with children’s songs. This time, she will enchant you with her less famous chansons. She will convince you with her excellent interpretation, with spontaneity and genuine contact with the audience. The concert will be accompanied by Gregor Ftičar, Miha Koren and Kristijan Krajnčan.

Torek 16.7.2019          

Od alta do soprana – Nana Milčinski ob 21.00 uri

Vstopnina 10 €

Zasedba:

 • Nana Milčinski: vokal
 • Jožij Šalej: klavir
 • Nino de Gleria: kontrabas

Povezave:https://www.facebook.com/Nana-Milčinski

fotofb

Nana Milčinski vam bo skupaj s pianistom Jožijem Šalejem in kontrabasistom Ninom de Gleria pričarala intimni večer uglasbljene poezije. Predstavljene bodo skladbe z najnovejše zgoščenke »Nanine pesmi«. Gre za čudovito zbirko pesmi, ki jo je Frane Milčinski Ježek napisal o svoji vnukinji. Na koncertu boste lahko prisluhnili tudi skladbam z zgoščenk »Še ena pomlad«, »Od tod do vesolja« in Najlepši šansoni, ki jih je Ježek v času svojega življenja izvajal tudi sam. Na dogodku bo tudi posebna gostja Mojca Fo, ilustratorka Naninih pesmi, ki bo med koncertom slikala na odru.

Nana Milčinski je sicer dramaturginja, gledališka režiserka in režiserka sinhroniziranih risank. (So)ustvarila je številne nagrajene gledališke predstave. Med najbolj odmevnimi je mladinska glasbena predstava »Livingstonov poslednji poljub«, za katero je leta 2010 prejela Zlato paličico za najboljšo predstavo v celoti.

Svojo prvo glasbeno ploščo z naslovom »Dragi« je izdala leta 2012, leta 2014 je izšla njena druga plošča z naslovom »Od tod do vesolja«, lansko leto pa najnovejša »Nanine pesmi«. Gre za uglasbljeno poezijo, ki jo je napisal njen dedek Frane Milčinski Ježek.

Tuesday, 16 July 2019, at 21.00 ENTRANCE FEE: 10 €
From alto to soprano – Nana Milčinski

Nana Milčinski and the pianist Jozzi Shalej will conjure up an intimate evening of poetry set into music. The songs from the latest CD “Nana’s songs” will be presented. It is a wonderful collection of songs written by Frane Milčinski Ježek about his granddaughter. Special guest at the concert: illustrator Mojca Fo.

Sreda 17.7.2019          

Gledališče v ATRIJU- Naj gre vse v PI ob 21.00 uri

Vstopnina 10 €

Igrajo:

 • Nik Škrlec

Povezava:
https://www.facebook.com/stevilopi/

fotofb

Naj gre vse v PI je gledališka predstava s podnaslovom »Ali kako sem se naučil 3141 decimalk«. Predstava je nekaj posebnega, saj podaja tehnike pomnjenja decimalk števila pi. Nik Škrlec predstavi metode, kako strukturiramo informacije in jih umestimo v prostor na način, da si jih lažje zapomnimo. Predstava slika domišljijski svet o številih, kot ga vidi Nik s svojimi očmi. Pri tem povezuje svet matematike, števil, domišljije in gledališča v dinamično in igrivo celoto abstraktnega sveta.

Predstava je avtorski projekt dramskega igralca Nika Škrleca, ki se ga mnogi spomnimo kot voditelja oddaje Male sive celice. Njegova skrita strast je recitiranje števila pi in vseh njegovih 3141 decimalk. Tri leta zapored je bil zmagovalec na državnih tekmovanjih na Fakulteti za matematiko in fiziko.

Wednesday, 17 July 2019, at 21.00 ENTRANCE FEE: 10€
Atrium Theatre – The irrational PI

The irrational PI is a theater performance subtitled “How I learned 3141 decimals”. The performance is something special, since it provides techniques for memorizing decimals of the number pi. Nik Škrlec presents methods, how we structure information and place it in space in a way that makes it easy to remember it.

Četrtek 18.7.2019       

Glasba svetov INTERCONNECTED ob 21.00 uri

Vstopnina 10 €

Zasedba:

 • Ana Pandur: ples
 • Vesna Zornik: vokal
 • Robert Jukič: bas
 • Marko Brdnik: harmonika

Povezave:
https://www.facebook.com/ana.pandurpredin
fotofb

INTERCONNECTED je plesni koncert, ki vas bo presenetil s svojo izvirnostjo, prepletom slogov, vrhunsko izvedbo in svežo interpretacijo. Svoje znanje in ustvarjalno moč so združili plesalka Ana Pandur, pevka Vesna Zornik, harmonikar Marko Brdnik in basist Robert Jukič. Skupaj so pričarali glasbeno plesni mozaik, v katerem se prepletajo tango, električna glasba in izvirne avtorske skladbe. Plesna interpretacija Ane Pandur temelji na flamenku.

Ana Pandur se je preučevanju flamenka in njegovi aplikaciji v sodobne uprizoritvene prakse posvetila že v okviru študija na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Kot plesalka, koreografinja in plesna pedagoginja povezuje flamenko s sodobnimi uprizoritvenimi praksami in išče nove avtorske pristope; s prepletom flamenka in sodobnega plesa, gledališča in glasbe. Je avtorica številnih plesnih predstav.

Vesna Zornik je pevka glasbenih skupin Katalena in Brest ter solistka zasedbe Sounds of Slovenia. Leta 2010 je ustanovila projekt TangoApasionada in v sodelovanju z Markom Brdnikom posnela istoimenski album. Kot igralka in pevka je sodelovala pri ustvarjanju plesno glasbene predstave sodobnega flamenka Anatomija.

Robert Jukič je kot basist, aranžer, skladatelj, tekstopisec in producent eden najbolj vsestranskih slovenskih ustvarjalcev. Je avtor enajstih samostojnih albumov, ki obsegajo žanre od jazza do klasike, folka, bluesa, countryja, alternativnega popa, šansona in drugih glasb sveta. Sklada za različne zasedbe, kratke filme, multimedijske predstave, plesne predstave, sodeluje z gledališči in poučuje. Je prejemnik skladateljske nagrade “Jazzon”.

Marko Brdnik deluje kot solist ter komorni in studijski glasbenik. Harmoniko igra tudi v avantgardnih rokerskih zasedbah. Sodeluje z jazz pevko Tjašo Fabjančič, tolkalnim orkestrom Slovenske Filharmonije in zasedbami, ki igrajo prosto improvizirano glasbo. V zadnjih letih je ustvaril glasbo za več kot štirideset gledaliških in plesnih predstav. Leta 2016 je s kitaristom Urošem Rakovcem izdal odmevno ploščo “Leta”.

Thursday, 18 July 2019, at 21.00 ENTRANCE FEE: 10€
Music of the Worlds – INTERCONNECTED

INTERCONNECTED is a dance concert that will surprise you with its originality, interweaving styles, top performance and fresh interpretation. Dancer Ana Pandur, singer Vesna Zornik, accordionist Marko Brdnik and bassist Robert Jukic have joined their knowledge and creativity. Together they conceived a musical dance mosaic intertwining tango, electric music and their own compositions.

Petek 19.7.2019            

Od Basa do Tenorja – Dare Acoustic ob 21.00 uri

Vstopnina 10 €

Zasedba:

 • Darko Barbič: vokal, akustična kitara

Povezave:
https://www.facebook.com/Dareacoustic

fotofb

Dare Acoustic vam bo pričaral prijeten kantavtorski večer, v sklopu katerega bo predstavil svoje avtorske pesmi, ki so napisane tako v angleškem kot v slovenskem jeziku. S kantavtorstvom se Dare sicer ukvarja že več kot 10 let. Kot kitarist, vokalist ter avtor besedil in glasbe je svoje izkušnje nabiral v glasbenih skupinah Noisebreak, Esenca ter pri različnih glasbenih projektih, v katerih je sodeloval s številnimi glasbeniki. Leta 2014 je izšel njegov debitantski album, trenutno pa je v pripravi že njegov drugi studijski album. Je avtor himne Škisove tržnice. Kot avtor skladb, aranžmajev in besedil pa je sodeloval tudi z nekaterimi slovenskimi glasbeniki.

Friday, 19 July 2019, at 21.00 ENTRANCE FEE: 10€
From bass to tenor – Dare Acoustic

Dare Acoustic will conjure up a pleasant singer- songwriter evening during which he will present his own songs written both in English and Slovenian. As a guitarist, vocalist and author of lyrics and music, he accumulated his experience in musical groups Noisebreak, Esenca and in various musical projects in which he collaborated with numerous musicians.

Sobota 20.7.2019       

Koncerti-Zaključek Festivala Poleti v NUK
Teo Collori in Momento cigano ob 21.00 uri

Vstopnina 10 €

Zasedba:

 • Teo Collori: kitara, vokal
 • Matija Krečič: violina
 • Matej Kožel: klarinet
 • Jan Gregorka: bas
 • Metod Banko: kitara

Povezave:
https://www.facebook.com/momentocigano/
https://www.momentocigano.com

fotofb

Momento cigano bodo postregli z avtorsko glasbo. Ob mešanici plesnega swinga in romske glasbe vas bodo zagotovo zasrbele pete. Gre za skupino akademsko izobraženih glasbenikov, ki jo sestavljajo Teo Collori (kitara), Matija Krečič (violina), Matej Kožel (klarinet), Jan Gregorka (bas) in Metod Banko (kitara). Njihova prva plošča »Hot Club Piran« je bila na glasbenem portalu Muzikobala izbrana za album leta 2015. Leta 2016 so svojo ploščo izdali pri svetovno znani ameriški založbi Lowtemp.

Saturday, 13 July 2019, at 21.00 ENTRANCE FEE: 10€
Concerts – Teo Collori in Momento cigano

Momento cigano will serve original music. With the mix of dance swing and Roma music, you will surely get in the mood for dance. The group is composed of academically qualified musicians Teo Collori, Matija Krečič, Matej Kožel, Jan Gregorka and Metod Banka.

    


Sponzorji festivala

Staropramen   nuk      

Partnerji festivala